Telephelyeink

2022-ben a Ford Pro állt az európai haszonjármű- és pickup-piac élén

Hír megjelenése: 2023.01.16
A céges vásárlóknak köszönhetően a Ford Pro már zsinórban nyolcadik éve könyvelhetett el értékesítési rekordot Európa haszongépjármű-piacán.


2022-ben ismét a Ford Pro állt az európai és a hazai haszonjármű-piac élén1, bebiztosítva ezzel a Ford immár nyolcadik sikeres évét, és új rekordot állítva fel az iparágban. Magyarországon a Ford Pro immár 12. éve vezeti torony magasan, 26,8 százalékos részesedéssel a haszongépjármű eladásokat.

A Ford szervezetén belül a haszonjárművekre és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra szakosodott Ford Pro minden idők eddigi legmagasabb, 15,0 százalékos összesített piaci részesedését érte el, miközben tizenegy piacon (Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Írországban, Portugáliában, Romániában, Svédországban és Törökországban) növelte éves értékesítési eredményét.

“Új rekordnak számít, hogy immár a nyolcadik egymást követő évben vagyunk piacvezetők Európában; ez is jól mutatja, mennyire megbíznak a céges vásárlók a Ford áruszállítóiban és pickupjaiban. Miközben Európa-szerte bevezetjük a szoftverek, a töltési megoldások és a szolgáltatások új platformját, arra is kiemelt figyelmet fordítunk, hogy a Ford Pro megbízható partner legyen vásárlóink számára produktivitásuk növelésében,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro vezérigazgatója.

A sikertörténet főszereplője a Ford Transit Custom volt2,3, ami tavaly újra Európa legnagyobb darabszámban értékesített egytonnás áruszállítója lett. Magyarországon tavaly 779 db Transit Custom talált gazdára, mellyel magasan, 30 százalékos piacrésszel vezeti a szegmenst. Emellett ez a modell volt legkelendőbb jármű a brit piacon, ahol a Ford immár 57 éve számít piacvezetőnek. A Ford Pro tavaly jelentette be, hogy elkészült az autó EV-változata, a tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modell4.

A fontos új modellek és szolgáltatások részeként a Ford Pro 2022 tavaszán mutatta be a tisztán elektromos hajtású E-Transit áruszállítót5, ami tavaly júniusi piacra lépése óta vezeti a kéttonnás EV áruszállítók havi értékesítési listáját Európában. Itthon ebből a modellből tavaly 111 darab talált gazdára. A Ford Pro emellett bevezette a szoftverek, töltési megoldások, szolgáltatások és finanszírozási ajánlatok integrált platformját is, amit kifejezetten arra hoztak létre, hogy felpörgessék az európai vállalkozások produktív és fenntartható működését.

2022-ben a vállalat a vadonatúj Ford Rangert 3,6 is bemutatta, melynek először a legmagasabban felszerelt Raptor változata érkezik meg az európai piacokra, tovább erősítve ezzel a jármű vezető pozícióját saját szegmensében. A modell immár zsinórban nyolc éve Európa legnépszerűbb pickupjának számít. Magyarországon 44,5 százalékos részesedéssel immár 12. éve vezeti a pick-up szegmenst.

# # #

1 Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország, Svájc, Törökország

2 A Ford Transit Custom homologizált CO2-kibocsátása 171-318 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 6,5-12,1 l/100 km (WLTP).

3 Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

4 A hivatalos, homologizált hatótávolság adatait az értékesítés megkezdéséhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford.

5 A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 317 km-t is elérő hatótávolság (WLTP-alapú célérték) teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

6 A Ford Ranger homologizált CO2-kibocsátása 208-315 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása pedig 7,9-13,8 l/100 km (WLTP).Forrás: Ford

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
+36 (23) 524 028
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk